Even voorstellen...

Jim aan het werk op zijn dak. De nok heeft authentieke geveltekens van het Wodansros Sleipnir met op diens rug de goddelijke raven Hugin en Munin.
Jim aan het werk op zijn dak. De nok heeft authentieke geveltekens van het Wodansros Sleipnir met op diens rug de goddelijke raven Hugin en Munin.

 

Jim Klingers heeft voor een bouwhistoricus een nogal ongebruikelijke achtergrond, namelijk de journalistiek. Ook werkte hij voor diverse milieu- en ontwikkelingsorganisaties, onder meer als PR-medewerker, fondsenwerver en persvoorlichter. 

 

Nog af en toe is hij in de communicatiebranche actief, maar van zijn passie voor geschiedenis en oude gebouwen heeft hij inmiddels zijn hoofdberoep gemaakt. De post-hbo opleiding Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg aan de Hogeschool Utrecht gaf hem hiervoor een goede basis. Medio 2016 studeerde hij hier cum laude af. Voor zijn scriptie ontving hij de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2017.

 

Het is mogelijk Jim in te schakelen als bouwhistorisch onderzoeker of als restauratieadviseur. Zijn journalistieke

 

ervaring komt daarbij goed van pas: hij is kritisch, zoekt dóór en denkt buiten de bestaande kaders. Dat levert geregeld verrassende ontdekkingen op, zoals blijkt uit de onderzoeken die je via deze website kunt downloaden. 

 

Jim kan zelf goed overweg met de hamer, troffel en rietdekkersnaald en heeft ervaring met diverse traditionele bouw- en constructiewijzen. Bij zijn restauratieadviezen kijkt hij dan ook verder dan de materialen die in de bouwmarkt verkrijgbaar zijn. Energiebesparende ontwikkelingen houdt hij nauwlettend maar ook kritisch in de gaten.  

 

Over de slow building restauratie van zijn eigen boerderij in het Drentse Wijster schreef hij van 2007 – 2013 een feuilleton voor het magazine Monumentaal.